tisdag 3 februari 2009

Havrebullar

Havrebullar

Det här behöver du till 20 - 25 bullar:
3 dl havregryn
2 dl rågflingor
5 dl mjölk
2 tsk stött anis
2 tsk salt
2 msk sirap
50g jäst
6 - 7 vetemjöl

Så här gör du:
1.
Häll havregryn och rågflingor i en bunke
2 Värm mjölken till 37 grader
3 Tillsätt anis, salt och sirap
4 Rör ut jästen med ett par skedar vatten, häll jästen i bunken och rör om
5 Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta degen kraftigt under tiden. Tillsätt inte alltför mycket mjöl, degen ska klickas ut på plåt
6 Lägg bakpapper på ett par plåtar
7 Klicka ut degen med hjälp av lätt mjölad hand och sked så att bullarna får lite ojämn form
8 Låt dem jäsa under bakduk ca 20 min
9 Grädda bullarna i 225 grader i ca 15 min
10 Låt svalna under bakduk

Receptet hittade jag i "Matbröd" av Britt Sandquist-Bolin