Ja nu är helgen nästan över. Har hunnit med nästan allt jag hade tänkt att göra den här helgen men inte riktigt. Får ta det nästa helg i ställe eller om jag hinner under veckan.
E, H och jag var ute i snön i dag på förmiddagen och byggde en snögubbe i parken. Vacker blev den inte men det var jätte skönt ute. Kommer inte ihåg när jag byggde en snögubbe sist. En sak är i alla fall säker det var ett bra tag sen.
söndag 8 februari 2009
fredag 6 februari 2009
torsdag 5 februari 2009
Upptagen
I kväll har jag fulltupp eller jag kommer sitta bänkad fram för TV:n. Först kl 20 ska jag kolla på "Du blir vad du äter". Men sen kl 21 blir det ett svårt val mellan "Lyxfällan" och "Criminal minds". Nu ska jag ta och göra några snabba besök på mina favorit bloggar innan jag bänkar mig fram för TV:n.
onsdag 4 februari 2009
Lyxigt
I dag kände jag mig mycket mycket bättre. Peppar peppar ta i trä så de inte blir en baksmäll i morgon. Men jag tror inte de jag Vet att de till och med kommer vara bättre i morgon. Jag kände mig så bara att jag kände att jag kunde gå ut och gå. Så jag gick ENSAM till affären. Inte direkt många meter men ändå. Verkligen jätte skönt att känna att jag kunde gå ut själv fast de var lite läskigt.
tisdag 3 februari 2009
Havrebullar
Havrebullar
Det här behöver du till 20 - 25 bullar:
3 dl havregryn
2 dl rågflingor
5 dl mjölk
2 tsk stött anis
2 tsk salt
2 msk sirap
50g jäst
6 - 7 vetemjöl
Så här gör du:
1. Häll havregryn och rågflingor i en bunke
2 Värm mjölken till 37 grader
3 Tillsätt anis, salt och sirap
4 Rör ut jästen med ett par skedar vatten, häll jästen i bunken och rör om
5 Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta degen kraftigt under tiden. Tillsätt inte alltför mycket mjöl, degen ska klickas ut på plåt
6 Lägg bakpapper på ett par plåtar
7 Klicka ut degen med hjälp av lätt mjölad hand och sked så att bullarna får lite ojämn form
8 Låt dem jäsa under bakduk ca 20 min
9 Grädda bullarna i 225 grader i ca 15 min
10 Låt svalna under bakduk
Receptet hittade jag i "Matbröd" av Britt Sandquist-Bolin
3 dl havregryn
2 dl rågflingor
5 dl mjölk
2 tsk stött anis
2 tsk salt
2 msk sirap
50g jäst
6 - 7 vetemjöl
Så här gör du:
1. Häll havregryn och rågflingor i en bunke
2 Värm mjölken till 37 grader
3 Tillsätt anis, salt och sirap
4 Rör ut jästen med ett par skedar vatten, häll jästen i bunken och rör om
5 Tillsätt vetemjöl, lite i taget och arbeta degen kraftigt under tiden. Tillsätt inte alltför mycket mjöl, degen ska klickas ut på plåt
6 Lägg bakpapper på ett par plåtar
7 Klicka ut degen med hjälp av lätt mjölad hand och sked så att bullarna får lite ojämn form
8 Låt dem jäsa under bakduk ca 20 min
9 Grädda bullarna i 225 grader i ca 15 min
10 Låt svalna under bakduk
Receptet hittade jag i "Matbröd" av Britt Sandquist-Bolin
måndag 2 februari 2009
Underbart
I dag tittade solen fram. Lyckligtvis var H hemma i dag och hade tid att gå ute med mig en stund. Var underbart att få komma ut och göra på sig och få njuta av det vackra vädret.
På eftermiddagen bakade jag havrebullar. Blev otroligt goda rekommenderar er att baka dom. Recept kommer i morgon!
På eftermiddagen bakade jag havrebullar. Blev otroligt goda rekommenderar er att baka dom. Recept kommer i morgon!
söndag 1 februari 2009
Söndagas måsten
I dag har jag och H ägnats oss åt söndags bestyr. Vi har bland annat handlat inför veckan och bakat bullar. En ny vecka nya möjligheter!
Vad ska ni göra den här veckan?
Jag hoppas på att få tillbaka proverna underveckan och att de kommer gå bra med tentan. I övrigt har jag inte några speciella planer.
Vad ska ni göra den här veckan?
Jag hoppas på att få tillbaka proverna underveckan och att de kommer gå bra med tentan. I övrigt har jag inte några speciella planer.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)