onsdag 24 juni 2009

Recept - Kesobullar

Kesobullar
ca 25 stora bullar

50g smör
6 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
ca 250g keso
ca 10 dl vetemjöl
ca 6 dl grahamsmjöl

Till pensling
1 ägg

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt degspaden bli fingervarmt (37 grader). Smula ner gästen i en bunke tillsätt lite degspad så att jästen löser sig. Tillsätt sedan keso, salt och resten av degspadet och större delen av mjölet. Arbeta degen smidigt. Låt degen jäsa ca 30 min. Arbeta degen smidig. Forma sedan till bullar i lagom storlek. Låt bullarna jäsa en stund innan du penslar dem med ägget. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 8 minuter. Låt sedan bullarna svalna på ett galler.

3 kommentarer:

Ellinor sa...

Tusen tack. Ska baka dem den dagen det blir sämre väder. Nu vill jag bara vara ute!
Kram

Mia sa...

Aldrig hört talas om! Låter dock väldigt smaskigt.

kram Mia

Maria sa...

Ellinor: Det var så lite! Jag ska också ta och baka någon dag när det blir sämre väder. kram
Mia: Tro mig det är jätte goda och dom som fått smak har också tyckt att de var jätte goda. kram