Kesobullar
ca 25 stora bullar
50g smör
6 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
ca 250g keso
ca 10 dl vetemjöl
ca 6 dl grahamsmjöl
Till pensling
1 ägg
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt degspaden bli fingervarmt (37 grader). Smula ner gästen i en bunke tillsätt lite degspad så att jästen löser sig. Tillsätt sedan keso, salt och resten av degspadet och större delen av mjölet. Arbeta degen smidigt. Låt degen jäsa ca 30 min. Arbeta degen smidig. Forma sedan till bullar i lagom storlek. Låt bullarna jäsa en stund innan du penslar dem med ägget. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 8 minuter. Låt sedan bullarna svalna på ett galler.
onsdag 24 juni 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Tusen tack. Ska baka dem den dagen det blir sämre väder. Nu vill jag bara vara ute!
Kram
Aldrig hört talas om! Låter dock väldigt smaskigt.
kram Mia
Ellinor: Det var så lite! Jag ska också ta och baka någon dag när det blir sämre väder. kram
Mia: Tro mig det är jätte goda och dom som fått smak har också tyckt att de var jätte goda. kram
Skicka en kommentar